Zapraszamy na kolejne w tym roku spotkanie
„Polska wołowina,
jakiej chyba nie znamy”
Kolacja odbędzie się we wtorek, 14 czerwca, w Restauracji „U Rzeźników”,
ul. Kościuszki 69, w Poznaniu.
Początek o godz. 18.30
W menu, dania z wołowiny, przygotowane przez bardzo interesującego, młodego Szefa Kuchni, Jarosława Kina.
Wszyscy zainteresowani proszeni są o pisemne zgłoszenia chęci udziału w Kolacji,wyłącznie, na adres: wielkopolska@slowfood.pl do wtorku, 9 czerwca, do godz. 15.00
Udział w Kolacji tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.
Koszt udziału w Kolacji wynosi:
dla członków Slow Food – 70,00 zł. (aktualne członkostwo)
dla pozostałych gości – 80,00 zł.
Koszt udziału w Kolacji płatne na nasze konto:
nr konta: 05 1750 0012 0000 0000 3005 4881 z dopiskiem: „wołowina”
Liczba miejsc, ze względów organizacyjnych, ograniczona, obowiązywać będzie kolejność zgłoszeń.
Menu
Przystawka 1
Tatar z bawety /chips z pieczywa razowego /kwaśna śmietana/ ogórek /pomidor/szczawik zajęczy.
Przystawka 2
Galaretka z ogonów wołowych /chips z musztardy /piklowana rzodkiew /pyłek
kwiatowy /gorczyca /miód /liście nasturcji.
Danie główne 1
Jądra wołowe /sos winno-musztardowy /chałka z popiołem /brukselka.
Danie główne 2
Serce wołowe sous vide /demi glace na soku z czarnego bzu /palona biała rzodkiew/fioletowy ziemniak /groszek wąsaty.
Deser
Miodownik /żel z selera /lody jogurtowe /puder z limonki /szczawik zajęczy /kwiat akacji.
Wszystkie dania w towarzystwie doskonałych morawskich win,
woda, herbata, kawa.
U Rzeźników
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz