Szanowni Państwo,
Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie kulinarne będzie to dedykowane wołowinie rasy Hereford, którą mieliśmy okazję podziwiać podczas naszego wyjazdu do miejscowości Stożne pod Zieloną Górą.
Kolacja degustacyjna: 6 dań + deser wraz z pairingiem win.
Dodatkowo kolacja będzie połączona z krótką relacją naszego delegata Piotra Mielczarka z Terra Madre Salone del Gusto 2018 w Turynie.
Miejsce: Restauracja NIFTY No. 20 znajdująca się w Puro Hotel Stawna 12, Poznań
Termin: 17.10.2018
Godzina: 18:30
Szef Kuchni: Sergiusz Hieronimczak
MENU
AMUSE BOUCHE
suszona wołowina/ prażynka/ puder krewetkowy
PRZYSTAWKA
tatar wołowy/ suszone żółtko/ prażona cebula/ marynowane grzybki
DANIE
szarpana wołowina/ sos wołowy/ pyza drożdżowa/ burak
PREZENTACJA sorbet z limonki i granita ogórkowa
DANIE
Polędwica wołowa/ trawa żubrowa/ foie gras/ smardze i borowiki/ puree seler/ sos estragonowy
DANIE
antrykot/ raki/ palony kalafior/ kapusta/ gryczany blin/ sos z czerwonym winem
DESER
knedle / lody śmietankowe/ kruszonka cytrusowa/ sos śliwkowy z koniakiem
Zgłoszenia udziału prosimy przesyłać wraz z liczbą miejsc na adres:
wielkopolska@slowfood.pl do dnia 10.10.2018 do godz. 12:00.
Liczba miejsc ograniczona. Obowiązuje kolejność zgłoszeń po wykonanej przedpłacie.
Udział w Kolacji możliwy tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.
Koszt udziału w w wydarzeniu wynosi – 150,00 zł,
dla członków Slow Food zniżka – 130,00 zł (wg aktualnej karty członkowskiej).
Koszt udziału płatny na nasze konto:
nazwa odbiorcy: Slow Food Wielkopolska
nr konta: 05 1750 0012 0000 0000 3005 4881, z dopiskiem: „Kolacja Hereford”
Zapraszamy Serdecznie,
Slow Food Wielkopolska
zamordowana polędwica!!!!!!
OdpowiedzUsuń