Kolejna odsłona gęsiny
Wieczorem w czwartek 20 listopada spotkaliśmy się w Hugo Restaurant na kolejnej odsłonie akcji Gęsina na św. MarcinaRelacja ze spotkania pojawi się później a dziś fotorelacja:)
W oczekiwaniu na gości
Pod dyrekcją Dominika Narlocha kucharze przygotowują wspaniałe menu gęsinowe
Wystąpienie Marka Gąsiorowskiego - krótka relacja z Terra Madre Slow Festiwal w Krakowie, wizyta w Szczecinie i udział w jury oraz wprowadzenie w święto gęsinowe
Menu:
|  | 
| Masło pietruszko-czosnkowe i maślankowe | 
|  | 
| Własne wypieki | 
|  | 
| Móżdżek gęsi podany z podwędzaną śmietaną na purée orzechowym i karmelizowanymi orzechami włoskimi | 
|  | 
| Flaczki gęsie na consommé z podwędzanych żeberek z purée żurawinowym | 
|  | 
| Byliśmy ciekawi dalszych propozycji smakowych:) | 
|  | 
| Udo gęsie długo gotowane z sorbetem z podwędzanych śliwek oraz karmelizowaną skorzonerą, chutneyem pigwowymy i chrupiącym jarmużem | 
|  | 
| Smażona pierś gęsi owsianej, custard z topinamburu oraz makaron z piklowanej dyni na purée z kasztanów oraz palonym porem | 
|  | 
| Lody topinamburowe z orzechami włoskimi | 
|  | 
| Assiette z czekolady | 
Podczas kolacji piliśmy wino wyprodukowane przez naszego członka convivum Macieja Tadeusza - było to Rondo 2013 Info o sukcesie Macieja Tadeusza
Po kolacji do gości wyszedł Domink Narloch - otrzymał gromkie brawa oraz prezent:)
Nasi mili goście:
 















 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz