niedziela, 22 czerwca 2014

Czas Dobrego Sera - Sandomierz 2014

Laureaci konkursu na Najlepszy Polski Ser 2014


Jury obradujące w składzie: Antonello Sanna (przewodniczący), Gieno Mientkiewicz, Edward Bajko, Jacek Szklarek postanowiło przyznać następujące nagrody i wyróżnienia:

„Grand Prix 2014”
za ser „Stary Giewont” autorstwa Wojciecha Komperdy z bacówki Hala Majerz.

I miejsce w kategorii serów świeżych
za ser „Kozanostra” autorstwa Kaszubskiej Kozy.

I miejsce w kategorii serów długo dojrzewających
za ser „Stary Giewont” autorstwa Wojciecha Komperdy z bacówki Hala Majerz.

I miejsce w kategorii serów wędzonych
za ser „Bundz Wędzony” autorstwa Kozich Frykasów.

I miejsce w kategorii serów pleśniowych
za ser „Lazur” autorstwa SM Lazur.

Nagroda specjalna:
za nowatorskie zaprezentowanie tradycyjnej podhalańskiej bryndzy
autorstwa Wojciecha Komperdy z bacówki Hala Majerz.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz