Laureaci konkursu na Najlepszy Polski Ser 2014
Jury obradujące w składzie: Antonello Sanna (przewodniczący), Gieno Mientkiewicz, Edward Bajko, Jacek Szklarek postanowiło przyznać następujące nagrody i wyróżnienia:
„Grand Prix 2014”
za ser „Stary Giewont” autorstwa Wojciecha Komperdy z bacówki Hala Majerz.
I miejsce w kategorii serów świeżych
za ser „Kozanostra” autorstwa Kaszubskiej Kozy.
I miejsce w kategorii serów długo dojrzewających
za ser „Stary Giewont” autorstwa Wojciecha Komperdy z bacówki Hala Majerz.
I miejsce w kategorii serów wędzonych
za ser „Bundz Wędzony” autorstwa Kozich Frykasów.
I miejsce w kategorii serów pleśniowych
za ser „Lazur” autorstwa SM Lazur.
Nagroda specjalna:
za nowatorskie zaprezentowanie tradycyjnej podhalańskiej bryndzy
autorstwa Wojciecha Komperdy z bacówki Hala Majerz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz