poniedziałek, 24 października 2016

Gęsina na św. Marcina 2016




Drodzy Slowfoodowicze i przyjaciele Slowfoodu,

Zapraszamy serdecznie na spotkanie z gęsiną,

która odbędzie się we wtorek, 15 listopada,

w Restauracji „U Rzeźników”,

ul. Kościuszki 69, w Poznaniu.

Początek o godz. 18.30

Kolacja jest jednym z wydarzeń krajowej akcji Gęsina na św. Marcina.


Zgłoszenia udziału w Kolacji prosimy przesyłać wraz z liczbą rezerwowanych

miejsc na adres: wielkopolska@slowfood.pl, do dnia 7 listopada.

Udział w Kolacji możliwy tylko za potwierdzenie zgłoszenia przez Slow Food

Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.

Koszt udziału w Kolacji wynosi – 80,00 zł.

zniżka dla członków Slow Food – 70,00 zł. (wg aktualnej karty członkowskiej)

Koszt udziału w Kolacji płatny na nasze konto:

Nr konta: 05 1750 0012 0000 0000 3005 4881, z dopiskiem: „gęsina”

Obowiązuje kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona.


Menu wieczoru:

Amuse bouche

Gęsie serca /mus śliwka-musztarda /chips z soczewicy /szczaw.

Przystawka ciepła

Gęsie wątróbki /konfitura czarna porzeczka /pietruszka korzeń /soliród.

Przystawka zimna

Pasztet /mus z pieczonego czosnku /cebula pieczona /pikle z dyni.

Pierwsze danie główne

Pierś z gęsi sous vide /puree z buraka /siano – kakao /wiśnie w korzennych przyprawach

Drugie danie główne


Udko konfit /puree z kasztanów /demi-glace na herbacie i białej czekoladzie /marchew /żurawina.


Deser
Lody – rodzynka, rum /żel wiśniowy /biszkopt cynamonowy /szczaw /mus cytrynowy.

Wszystkie dania podane zostaną w towarzystwie odpowiednio dedykowanych win.


Serdecznie zapraszamy

2 komentarze: