W roli głównej: szparagi.
Kolacja odbędzie się w piątek, 16 maja 2014 r.
w zaprzyjaźnionej Restauracji FIGA,
ul. Grunwaldzka 512, 62-064 Plewiska.
Początek o godz. 19.00
Na kolacji proponujemy okazjonalne 5 daniowe menu przygotowane przez Szefa Kuchni:
Lecha Plucińskiego. W menu przede wszystkim szparagi w kilku interesujących smakach
w towarzystwie ciekawych win.
Zainteresowani proszeni są o pisemne zgłoszenia chęci udziału w Kolacji na adres:
wielkopolska@slowfood.pl
Udział w Kolacji będzie możliwy tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food
Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.
Koszt udziału w Kolacji wynosi: dla członków Slow Food (aktualne członkostwo) – 80,00 zł dla pozostałych gości – 88,00 zł
Koszt udziału w Kolacji płatne na nasze konto:
nazwa konta: Slow Food SWS
nr konta: 40 1440 1286 0000 0000 1182 0287 z dopiskiem: „ślimaki w szparagach”
Liczba miejsc, ze względów organizacyjnych, ograniczona, obowiązywać będzie kolejność zgłoszeń.
Zdradzamy menu wieczoru:
Przystawka
Grillowane białe i zielone szparagi, jajko w koszulce, orzechy piniowe,
rukola, sos bearnaise
Zupa
Veloute z białych szparagów, tortellini z czosnkiem niedźwiedzim
i parmezanem
Dania główne
Sandacz, biały szparag, chorizo, kalmar, czarna oliwka, redukcja
z czerwonej papryki
Pierś z wielkopolskiej perliczki, ostryga z kurczaka, zielony szparag,
pasternak, smardze, redukcja z kurczaka
Deser
Sernik na zimno z galaretką z rabarbaru, truskawki, sorbet z dzikiego bzu
Dania w towarzystwie dobrego wina
Polecamy i Zapraszamy
Kolacja odbędzie się w piątek, 16 maja 2014 r.
w zaprzyjaźnionej Restauracji FIGA,
ul. Grunwaldzka 512, 62-064 Plewiska.
Początek o godz. 19.00
Na kolacji proponujemy okazjonalne 5 daniowe menu przygotowane przez Szefa Kuchni:
Lecha Plucińskiego. W menu przede wszystkim szparagi w kilku interesujących smakach
w towarzystwie ciekawych win.
Zainteresowani proszeni są o pisemne zgłoszenia chęci udziału w Kolacji na adres:
wielkopolska@slowfood.pl
Udział w Kolacji będzie możliwy tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food
Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.
Koszt udziału w Kolacji wynosi: dla członków Slow Food (aktualne członkostwo) – 80,00 zł dla pozostałych gości – 88,00 zł
Koszt udziału w Kolacji płatne na nasze konto:
nazwa konta: Slow Food SWS
nr konta: 40 1440 1286 0000 0000 1182 0287 z dopiskiem: „ślimaki w szparagach”
Liczba miejsc, ze względów organizacyjnych, ograniczona, obowiązywać będzie kolejność zgłoszeń.
Zdradzamy menu wieczoru:
Przystawka
Grillowane białe i zielone szparagi, jajko w koszulce, orzechy piniowe,
rukola, sos bearnaise
Zupa
Veloute z białych szparagów, tortellini z czosnkiem niedźwiedzim
i parmezanem
Dania główne
Sandacz, biały szparag, chorizo, kalmar, czarna oliwka, redukcja
z czerwonej papryki
Pierś z wielkopolskiej perliczki, ostryga z kurczaka, zielony szparag,
pasternak, smardze, redukcja z kurczaka
Deser
Sernik na zimno z galaretką z rabarbaru, truskawki, sorbet z dzikiego bzu
Dania w towarzystwie dobrego wina
Polecamy i Zapraszamy
Warto przybyć na tę kolację, jest jeszcze kilka wolnych miejsc przy stole:)
OdpowiedzUsuń