Spotkanie szparagowe w Hotelu Rzymskim
8 maja spotkaliśmy się w Hotelu Rzymskim aby najpierw odbyć walne zebranieSprawne przeprowadzone zebranie pozwoliło o godzinie 20 przejść do sali restauracyjnej
Szef kuchni Hotelu Rzymskiego Ireneusz Ptak przedstawił menu wieczoru:
Na stole pojawiła się zakąska zimna: szparagi z wędzonym łososiem i sosem musztardowo-miodowym::
Tego wieczoru miało miejsce niezwykłe wydarzenie
Kolega, który nigdy nie jada szparagów - jednak skusił się :)
Zakąska ciepła: szparagowa sakiewka z kurkami w śmietanie na szparagach z jajkiem
Zupa winna ze szparagami i kurczakiem
Danie główne: pierś kaczki sous-vide z dodatkiem szparagów i smażonej żurawiny z młodymi ziemniakami
oraz sandacz ze szparagami na szpinaku z sosem winno-cytrynowym z dodatkiem klusek gnocchi
Na koniec kolacji na stole pojawił się deser: lody z zielonymi szparagami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz