wtorek, 28 kwietnia 2015

KOLACJA SZPARAGOWA SLOW FOOD

Zapraszamy na wyjątkową kolację: „Czas na szparagi”





W roli głównej: szparagi.

Kolacja odbędzie się w piątek, 8 maja 2015 r.

w Restauracji Hotelu Rzymskiego,

(pretendującej do rekomendacji Slow Food)

al. Marcinkowskiego 22 w Poznaniu.

Początek o godz. 20.00



Na kolacji zaproponujemy sezonowe dania przygotowane przez Szefa Kuchni: Ireneusza Ptaka.

W menu przede wszystkim szparagi w kilku interesujących smakach w towarzystwie ciekawych win.

Wszyscy zainteresowani proszeni są o pisemne zgłoszenia chęci udziału w Kolacji na adres: wielkopolska@slowfood.pl do poniedziałku, 4 maja 2015 r. do godz. 12.00

Udział w Kolacji tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.

Koszt udziału w Kolacji wynosi:

dla członków Slow Food (aktualne członkostwo) – 75,00 zł.

dla pozostałych gości – 80,00 zł.

Koszt udziału w Kolacji płatne na nasze konto:

nazwa konta: Slow Food SWS

nr konta: 40 1440 1286 0000 0000 1182 0287 z dopiskiem: „szparagi”

Liczba miejsc, ze względów organizacyjnych, ograniczona, obowiązywać będzie kolejność zgłoszeń.

Menu wieczoru:


Przystawka zimna:

Szparagi z wędzonym łososiem i sosem musztardowo-miodowym,
Przystawka gorąca:

Szparagowa sakiewka z kurkami w śmietanie z jajkiem,

Zupa:

Zupa winna ze szparagami i kurczakiem,

Dania główne:

Sandacz ze szparagami na szpinaku z sosem winno-cytrynowym i kluskami gnocchi,

oraz

Pierś kaczki sous-vide ze szparagami i smażoną żurawiną z młodymi ziemniaczkami,
Deser:

Lody z zielonymi szparagami

woda kawa / herbata dania w towarzystwie dobrych win

Serdecznie zapraszamy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz