wtorek, 25 listopada 2014

Terra Madre Day 2014

Drodzy członkowie Slow Food i przyjaciele,




10 grudnia, organizowany jest przez Slow Food International,

już po raz szósty - Terra Madre Day.

Na około 800 imprezach na całym świecie uczestnicy spotkają się kolejny raz


celebrując swoje lokalne produkty.

 

Tegoroczne hasło przewodnie to:

Uczcijmy lokalną żywność, Zachowajmy zagrożone produkty


Więcej na: Terra Madre Day 2014





Slow Food Wielkopolska przygotował również, z okazji Terra Madre Day 2014, 


kulinarne spotkanie - tym razem nie tak wykwintne jak ostatnie, ale bardzo 

wielkopolskie w swym charakterze i smaku.

Zapraszamy na spotkanie: Odkrywanie na nowo smaków regionu,


we środę, 10 grudnia 2014 r. na godz. 19.00
do Restauracji GarQuchnia


ul. Skórzewska 35 w Wysogotowie.

Zgłoszenia udziału w Terra Madre Day 2014 należy przesyłać na adres:

wielkopolska@slowfood.pl do dnia 4 grudnia, do godz. 10.00

Udział w Kolacji będzie możliwy tylko za potwierdzenie zgłoszenia przez Slow 


Food Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres 

zgłaszającego.

 

Koszt udziału w Kolacji wynosi:

 dla członków Slow Food (wg aktualnej karty członkowskiej) – 60,00 zł

 dla pozostałych gości – 70,00 zł

Koszt udziału w Kolacji płatne na nasze konto:

Nazwa konta: Slow Food SWS, nr konta: 40 1440 1286 0000 0000 1182 0287

z dopiskiem: „TMD 2014”



Autorskie menu wieczoru:

Wielkopolskie wędliny i podroby ze świniobicia.

Gęsi pipek na chrupiącym komiśniaku

z marynowaną dynią i żurawiną.

Aromatyczny rosół z jagnięciny

Podwędzane żeberka wieprzowe gotowane

w kwaszonej kapuście.

Jabłko pieczone z konfiturą z czarnej porzeczki.

Piwo czarnkowskie, lampka wina,

woda, kawa, herbata


 Serdecznie zapraszamy


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz