środa, 6 czerwca 2018

Slowfoodowy wyjazd degustacyjno-poznawczy

Drodzy Slowfoodowicze i przyjaciele Slowfoodu,








Bydło rasy Hereford


Zapraszamy na „Jednodniowy wyjazd degustacyjno-poznawczy”, w czasie którego odwiedzimy i poznamy producenta wołowiny kulinarnej bydła rasy Hereford (Stożne Hereford) oraz winnicę i producenta wina w Górzykowie (Stara Winna Góra).


Proponujemy wyjazd autokarowy w okolice Zielonej Góry, który odbędzie się 

26 czerwca br.

Program wyjazdu:


1. Spotkanie w Poznaniu na miejscu zbiórki przy autokarze o godz. 8:00.
2. Podróż autokarem do gospodarstwa (okolice Zielonej Góry).
3. Powitanie w gospodarstwie.
4. Zwiedzanie gospodarstwa i zapoznanie się z systemem utrzymania zwierząt bydła rasy Hereford: - stado główne, młode jałówki, byki.
5. Wykład o cyklu produkcyjnym wołowiny kulinarnej z bydła rasy Hereford.
6. Przejazd autokarem do Winnicy (ok. 8 km).
7. Zwiedzanie Winnicy.
8. Degustacja win (białe, czerwone, różowe) oraz lokalnych produktów (sery, wędliny, etc.).
9. Degustacja wołowiny kulinarnej Hereford.
10. Powrót do Poznania.

Zgłoszenia udziału prosimy przesyłać wraz z liczbą miejsc na adres: wielkopolska@slowfood.pl do dnia 15 czerwca, do godz. 12:00.


Liczba miejsc ograniczona. Obowiązuje kolejność zgłoszeń po wykonanej przedpłacie.


Udział w Kolacji możliwy tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.


Koszt udziału w w wydarzeniu wynosi – 150,00 zł,
dla członków Slow Food zniżka – 120,00 zł (wg aktualnej karty członkowskiej).


Koszt udziału płatny na nasze konto:
nazwa odbiorcy: Slow Food Wielkopolska
nr konta: 05 1750 0012 0000 0000 3005 4881, z dopiskiem: „Hereford”

Zapraszamy Serdecznie,
Slow Food Wielkopolska



Zobacz 

1 komentarz: