wtorek, 10 października 2017

Spotkanie - Hyćka



Drodzy Slowfoodowicze i przyjaciele Slowfoodu,

Proponujemy spotkanie z wielkopolskimi smakami, która odbędzie się,
we środę, 25 października,
w Restauracji „Hyćka”, Rynek Śródecki 17, w Poznaniu.
Początek o godz. 1830.

Z przyjemnością zapraszamy na kolację degustacyjną, której myślą przewodnią jest kuchnia Wielkopolska z „hyćką” w tle. 

Szef Kuchni Piotr Mielczarek wraz z zespołem restauracji Hyćka przygotował dla Państwa menu degustacyjne w oparciu o lokalne produkty i stare receptury.

Zgłoszenia udziału w Kolacji prosimy przesyłać wraz z liczbą rezerwowanych miejsc na adres: wielkopolska@slowfood.pl , mailto:do dnia 17 października.

Udział w Kolacji możliwy tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.

Koszt udziału w Kolacji wynosi  – 80,00 zł.

dla członków Slow Food zniżka   – 70,00 zł. (wg aktualnej karty członkowskiej)
Koszt udziału w Kolacji płatny na nasze konto:
Nr konta: 05 1750 0012 0000 0000 3005 4881, z dopiskiem: „hyćka”
Obowiązuje kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona.



Tym razem nie menu, a tematy dań:


Selekcja naszych chlebów z masłami smakowymi

Polska wołowina rasy Hereford

Ser wędzony z koprem

Dziczyzna z tymiankiem

Kozina i dynia w nowym duecie

Hyćka specjalność zakładu

Dania podane zostaną w towarzystwie odpowiednio dedykowanych win.


Zapraszamy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz