Drodzy Slowfoodowicze i przyjaciele Slowfoodu,
Proponujemy spotkanie z wielkopolskimi
smakami, która odbędzie się,
we środę, 25 października,
we środę, 25 października,
w Restauracji „Hyćka”,
Rynek
Śródecki 17, w Poznaniu.
Początek o godz. 1830.
Z przyjemnością zapraszamy na kolację degustacyjną, której myślą
przewodnią jest kuchnia Wielkopolska
z „hyćką” w tle.
Szef Kuchni Piotr Mielczarek wraz z zespołem restauracji Hyćka
przygotował dla Państwa menu degustacyjne w oparciu o lokalne produkty i stare
receptury.
Zgłoszenia udziału w Kolacji prosimy
przesyłać wraz z liczbą rezerwowanych miejsc na adres: wielkopolska@slowfood.pl , mailto:do dnia 17 października.
Udział w Kolacji możliwy tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.
Koszt udziału w Kolacji wynosi – 80,00 zł.
dla członków Slow Food zniżka – 70,00 zł. (wg
aktualnej karty członkowskiej)
Koszt udziału w Kolacji płatny na nasze
konto:
Nr konta: 05 1750 0012 0000 0000 3005
4881, z dopiskiem: „hyćka”
Obowiązuje
kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona.
Tym razem nie menu, a tematy dań:
Selekcja
naszych chlebów z masłami smakowymi
Polska
wołowina rasy Hereford
Ser
wędzony z koprem
Dziczyzna
z tymiankiem
Kozina
i dynia w nowym duecie
Hyćka
specjalność zakładu
Dania podane
zostaną w towarzystwie odpowiednio dedykowanych win.
Zapraszamy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz