Zapraszamy na kolejną szparagową kolację:
„Jak zwykle o tej porze... Szparagi”
Kolacja odbędzie się we wtorek, 31 maja
w Restauracji Papavero,
ul. 3 Maja 46, w Poznaniu.
Początek o godz. 18.30
W menu głównie szparagi, przygotowane przez Szefa Kuchni, Sebastiana Kaczmarka.
Wszyscy zainteresowani proszeni są o pisemne zgłoszenia chęci udziału w Kolacji,wyłącznie, na adres: wielkopolska@slowfood.pl do wtorku, 24 maja, do godz. 12.00
Udział w Kolacji tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska, którezostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.
Koszt udziału w Kolacji wynosi:
dla członków Slow Food (aktualne członkostwo) – 70,00 zł.
dla pozostałych gości – 80,00 zł.
Koszt udziału w Kolacji płatne na nasze konto:
nr konta: 05 1750 0012 0000 0000 3005 4881 z dopiskiem: „szparagi”
Liczba miejsc, ze względów organizacyjnych, ograniczona, obowiązywać będzie kolejność zgłoszeń.
Menu wieczoru:
Przystawka zimna
Wędzony filet z makreli na chłodniku z zielonych szparag z czerwonym kawiorem.
Przystawka gorąca
Mini Carbonara szparagowa na wiejskim boczku z sosem śmietankowym.
Zupa
Aksamitny krem szparagowy z olejem dyniowym i pianką śmietankową.
Dania główne
Policzki wieprzowe confit na młodych ziemniaczkach smażonych w maśle koperkowym ze szparagami, podane z sosem Chorom.
Deser
Mus z białych szparagów i czekolady na culis truskawkowym.
oraz
lampka wina, woda, kawa, herbata.
Oto relacja ze spotkania:
Pragnę podzielić się z wami krótką refleksją o ostatnim spotkaniu naszego stowarzyszenia.
Pora roku taka, że czas na Szparagi. Moja to już druga kolacja szparagowa. Tym razem bardziej kameralnie i spokojnie. Zmieściliśmy się przy jednym przyjacielskim stole w restauracji Papavero. Ładne miejsce w centrum Poznania tylko obsługa jakaś taka sztywna, dopiero pod koniec zaczęli się uśmiechać. Może to ze stresu czy będzie nam smakowało? A smakowało i nawet zachwyciło, szczególnie deser skradł serca. Atmosfera niezmiennie fantastyczna i za każdym razem cieszę się na te spotkania, fajnie jest pogadać z wami drodzy koledzy i koleżanki. Wkrótce znowu będzie okazja i serdecznie wszystkich zapraszam. Znane jest już menu i powiem wam, że szczególnie jedna potrawa wzbudzi ożywioną dyskusję. Do zobaczenia!
BM.
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz