Drodzy Slowfoodowicze i przyjaciele Slowfoodu,
Zapraszamy serdecznie na wyjątkową kolację.
Kolejna odsłona gęsiny w Poznaniu
która odbędzie się we czwartek, 20 listopada, w Poznaniu
w Hugo Restaurant.
Początek o godz. 18.00
Kolacja jest jednym z wydarzeń krajowej akcji, organizowanej
przez Slow Food Polska Gęsina na św. Marcina (program wszystkich wydarzeń akcji „Gęsina na św. Marcina” oraz lista restauracji)
Kolacja jest jednym z wydarzeń krajowej akcji, organizowanej
przez Slow Food Polska Gęsina na św. Marcina (program wszystkich wydarzeń akcji „Gęsina na św. Marcina” oraz lista restauracji)
Zgłoszenia swojego udziału w Kolacji prosimy przesyłać wraz z liczbą rezerwowanych miejsc na adres: wielkopolska@slowfood.pl ,
do dnia 17 listopada do godz. 14.00
Udział w Kolacji możliwy tylko za potwierdzeniem zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska,
które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.
Koszt udziału w Kolacji wynosi:
dla członków Slow Food (wg aktualnej karty członkowskiej) – 70,00 zł
dla pozostałych gości – 80,00 zł
Koszt udziału w Kolacji płatny na nasze konto:
nazwa konta: Slow Food SWS; nr konta: 40 1440 1286 0000 0000 1182 0287
z dopiskiem: „gęsina”
Obowiązuje kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona.
Móżdżek gęsi podany z podwędzaną śmietaną na purée orzechowym
i karmelizowanymi orzechami włoskimi
Flaczki gęsie na consommé z podwędzanych żeberek z purée żurawinowym
Udo gęsie długo gotowane z sorbetem z podwędzanych śliwek oraz
karmelizowaną skorzonerą, chutneyem pigwowymy i chrupiącym jarmużem
Smażona pierś gęsi owsianej, custard z topinamburu oraz makaron
z piklowanej dyni na purée z kasztanów oraz palonym porem
Lody topinamburowe z orzechami włoskimi
Assiette z czekolady
Udział w Kolacji możliwy tylko za potwierdzeniem zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska,
które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.
Koszt udziału w Kolacji wynosi:
dla członków Slow Food (wg aktualnej karty członkowskiej) – 70,00 zł
dla pozostałych gości – 80,00 zł
Koszt udziału w Kolacji płatny na nasze konto:
nazwa konta: Slow Food SWS; nr konta: 40 1440 1286 0000 0000 1182 0287
z dopiskiem: „gęsina”
Obowiązuje kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona.
Menu:
Móżdżek gęsi podany z podwędzaną śmietaną na purée orzechowym
i karmelizowanymi orzechami włoskimi
Flaczki gęsie na consommé z podwędzanych żeberek z purée żurawinowym
Udo gęsie długo gotowane z sorbetem z podwędzanych śliwek oraz
karmelizowaną skorzonerą, chutneyem pigwowymy i chrupiącym jarmużem
Smażona pierś gęsi owsianej, custard z topinamburu oraz makaron
z piklowanej dyni na purée z kasztanów oraz palonym porem
Lody topinamburowe z orzechami włoskimi
Assiette z czekolady
Serdecznie zapraszamy
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz