Bałtyk na poznańskim talerzu
W roli głównej: ryby bałtyckie
Kolacja odbędzie się w poniedziałek, 9 lutego 2015 r.
w Smażalni Ryb „Tawerna Gdyńska” ul. Kantaka 8/9, Poznań
początek o godz. 18.30
Kolacja będzie okazją do poznania i smakowania przystawek i dań ze świeżych
ryb bałtyckich przywiezionych prosto z Gdyni Orłowa.
Zainteresowani proszeni są o zgłoszenia chęci udziału w Kolacji na adres:
wielkopolska@slowfood.pl do piątku, 30 styczna 2015 r. do godz. 15.00
Udział w Kolacji możliwy tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.
Koszt udziału w Kolacji wynosi:
dla członków Slow Food (aktualne członkostwo) – 55,00 zł
dla pozostałych gości – 60,00 zł
Koszt udziału w Kolacji płatne na nasze konto:
nazwa konta: Slow Food SWS nr konta: 40 1440 1286 0000 0000 1182 0287
z dopiskiem: „ryby”
Liczba miejsc, ze względów organizacyjnych, ograniczona, obowiązywać będzie kolejność zgłoszeń.
Zdradzamy menu wieczoru:
1. Przystawki
- śledź po kaszubsku /zapiekany w occie z cebulą/
- śledź po gdyńsku /solony w zalewie jogurtowo-śmietanowej z jabłkiem i cebulą/
- śledź po sopocku /solony w oleju z papryką na słodko/
- śledź po gdańsku / solony w oleju z majerankiem na ostro/
- łosoś bałtycki w galarecie
2. Zupa rybna
3. Półmisek ryb bałtyckich
- dorsz /filet/
- flądra /filet/
- sandacz morski /filet/
- śledź /tusza/
ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty białej i kiszonej
4. Kuch /ciasto drożdzowe/ z owocami leśnymi
5. lampka wina, kawa, herbata, woda
Serdecznie zapraszamy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz