 |
Wina z Doliny Wachau |
Marek Gąsiorowski oraz właściciele Restauracji Figa - powitanie
 |
Szparagi od starożytności do nowoczesności |
 |
Przystawka Grillowane białe i zielone szparagi, jajko w koszulce, orzechy piniowe, rukola, sos bearnaise |
 |
Zupa Veloute z białych szparagów, tortellini z czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem |
 |
Szparagi są bardzo zdrowe |
 |
Danie główne Sandacz, biały szparag, chorizo, kalmar, czarna oliwka, redukcja z czerwonej papryki |
 |
Danie główne Pierś z wielkopolskiej perliczki, ostryga z kurczaka, zielony szparag, pasternak, smardze, redukcja z kurczaka |
 |
Wymiana przepisów kulinarnych |
 |
Deser Sernik na zimno z galaretką z rabarbaru, truskawki, sorbet z dzikiego bzu |
 |
Lech Pluciński - szef kuchni odpowiadał na pytania z sali |
 |
Załoga Lecha Plucińskiego |
 |
Załoga kelnerska z właścicielką restauracji |
 |
Gromkie brawa za wspaniała kolację |
Zaczęliśmy naszą kolację:)
Atmosfera miejsca spotkania była rewelacyjna, Marek Gąsiorowski - prezes naszego convivium przywitał gości i wprowadził w temat szparagowy -garść istotnych informacji od starożytności do współczesności. W trakcie jedzenia pysznych potraw, przygotowanych przez szefa kuchni - Lecha Plucińskiego, Aleksandra Swulińska-Katulska opowiedziała o żywieniowych i zdrowotnych zaletach szparagów. Karol Korolkiewicz (Partner Center) opowiadał o winach, które zaproponował do naszego menu - były to wina z Doliny Wachau. Spotkanie nasze trwało 3 godziny:), udało się na chwilę spowolnić nasze życie. Na koniec gromkimi brawami podziękowaliśmy szefowi kuchni oraz jego kucharzom. Potrawy przygotowane przez nich były ... wspaniałe pod każdym względem!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz