czwartek, 13 listopada 2014

Kolejna odsłona gęsiny w Poznaniu

 

Drodzy Slowfoodowicze i przyjaciele Slowfoodu,


Zapraszamy serdecznie na wyjątkową kolację. 


Kolejna odsłona gęsiny w Poznaniu


która odbędzie się we czwartek, 20 listopada, w Poznaniu 
 

w Hugo Restaurant. 

Początek o godz. 18.00

Kolacja jest jednym z wydarzeń krajowej akcji, organizowanej

przez Slow Food Polska Gęsina na św. Marcina 
(program wszystkich wydarzeń akcji „Gęsina na św. Marcina” oraz lista restauracji) 

Zgłoszenia swojego udziału w Kolacji prosimy przesyłać wraz z liczbą rezerwowanych miejsc na adres: wielkopolska@slowfood.pl ,
do dnia 17 listopada do godz. 14.00

Udział w Kolacji możliwy tylko za potwierdzeniem zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska,

które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.

Koszt udziału w Kolacji wynosi:

 dla członków Slow Food (wg aktualnej karty członkowskiej) – 70,00 zł

 dla pozostałych gości – 80,00 zł

Koszt udziału w Kolacji płatny na nasze konto:

nazwa konta: Slow Food SWS; nr konta: 40 1440 1286 0000 0000 1182 0287

z dopiskiem: „gęsina”

Obowiązuje kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona.



Menu:


Móżdżek gęsi podany z podwędzaną śmietaną na purée orzechowym

i karmelizowanymi orzechami włoskimi

Flaczki gęsie na consommé z podwędzanych żeberek z purée żurawinowym

Udo gęsie długo gotowane z sorbetem z podwędzanych śliwek oraz

karmelizowaną skorzonerą, chutneyem pigwowymy i chrupiącym jarmużem

Smażona pierś gęsi owsianej, custard z topinamburu oraz makaron

z piklowanej dyni na purée z kasztanów oraz palonym porem

Lody  topinamburowe z orzechami włoskimi


Assiette z czekolady

Serdecznie zapraszamy


.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz