niedziela, 30 września 2018

Kolacja degustacyjna - wołowina Hereford






Szanowni Państwo,

Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie kulinarne będzie to dedykowane wołowinie rasy Hereford, którą mieliśmy okazję podziwiać podczas naszego wyjazdu do miejscowości Stożne pod Zieloną Górą. 


Kolacja degustacyjna: 6 dań + deser wraz z pairingiem win.

Dodatkowo kolacja będzie połączona z krótką relacją naszego delegata Piotra Mielczarka z Terra Madre Salone del Gusto 2018 w Turynie.

Miejsce: Restauracja NIFTY No. 20 znajdująca się w Puro Hotel Stawna 12, Poznań


Termin: 17.10.2018


Godzina: 18:30


Szef Kuchni: Sergiusz Hieronimczak

MENU

AMUSE BOUCHE
suszona wołowina/ prażynka/ puder krewetkowy

PRZYSTAWKA
tatar wołowy/ suszone żółtko/ prażona cebula/ marynowane grzybki

DANIE

szarpana wołowina/ sos wołowy/ pyza drożdżowa/ burak

PREZENTACJA
sorbet z limonki i granita ogórkowa

DANIE
Polędwica wołowa/ trawa żubrowa/ foie gras/ smardze i borowiki/ puree seler/ sos estragonowy

DANIE

antrykot/ raki/ palony kalafior/ kapusta/ gryczany blin/ sos z czerwonym winem

DESER

knedle / lody śmietankowe/ kruszonka cytrusowa/ sos śliwkowy z koniakiem



Zgłoszenia udziału prosimy przesyłać wraz z liczbą miejsc na adres:


wielkopolska@slowfood.pl do dnia 10.10.2018 do godz. 12:00.

Liczba miejsc ograniczona. Obowiązuje kolejność zgłoszeń po wykonanej przedpłacie.


Udział w Kolacji możliwy tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.

Koszt udziału w w wydarzeniu wynosi – 150,00 zł,
dla członków Slow Food zniżka – 130,00 zł (wg aktualnej karty członkowskiej).


Koszt udziału płatny na nasze konto:
nazwa odbiorcy: Slow Food Wielkopolska
nr konta: 05 1750 0012 0000 0000 3005 4881, z dopiskiem: „Kolacja Hereford”

Zapraszamy Serdecznie,
Slow Food Wielkopolska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz