piątek, 21 listopada 2014

Gęsina na św. Marcina w Poznaniu - spotkanie

Kolejna odsłona gęsiny

Wieczorem w czwartek 20 listopada spotkaliśmy się w Hugo Restaurant na kolejnej odsłonie akcji Gęsina na św. Marcina

Relacja ze spotkania pojawi się później a dziś fotorelacja:)


W oczekiwaniu na gości







Pod dyrekcją Dominika Narlocha kucharze przygotowują wspaniałe menu gęsinowe


Wystąpienie Marka Gąsiorowskiego - krótka relacja z Terra Madre Slow Festiwal w Krakowie, wizyta w Szczecinie i udział w jury oraz wprowadzenie w święto gęsinowe





Menu:


Masło pietruszko-czosnkowe i maślankowe

Własne wypieki

Móżdżek gęsi podany z podwędzaną śmietaną na purée orzechowym

i karmelizowanymi orzechami włoskimi

Flaczki gęsie na consommé z podwędzanych żeberek z purée żurawinowym
Byliśmy ciekawi dalszych propozycji smakowych:)

Udo gęsie długo gotowane z sorbetem z podwędzanych śliwek oraz

karmelizowaną skorzonerą, chutneyem pigwowymy i chrupiącym jarmużem

Smażona pierś gęsi owsianej, custard z topinamburu oraz makaron

z piklowanej dyni na purée z kasztanów oraz palonym porem

Lody  topinamburowe z orzechami włoskimi

Assiette z czekolady


Podczas kolacji piliśmy wino wyprodukowane przez naszego członka convivum Macieja Tadeusza - było to Rondo 2013 Info o sukcesie Macieja Tadeusza



Po kolacji do gości wyszedł Domink Narloch - otrzymał gromkie brawa oraz prezent:)








Nasi mili goście:






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz