piątek, 3 czerwca 2016

Kolacja z wołowiną w roli głównej

Zapraszamy na kolejne w tym roku spotkanie


„Polska wołowina,

jakiej chyba nie znamy”


Kolacja odbędzie się we wtorek, 14 czerwca, w Restauracji „U Rzeźników”,

ul. Kościuszki 69, w Poznaniu.

Początek o godz. 18.30

W menu, dania z wołowiny, przygotowane przez bardzo interesującego, młodego Szefa Kuchni, Jarosława Kina.

Wszyscy zainteresowani proszeni są o pisemne zgłoszenia chęci udziału w Kolacji,wyłącznie, na adres: wielkopolska@slowfood.pl do wtorku, 9 czerwca, do godz. 15.00

Udział w Kolacji tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.

Koszt udziału w Kolacji wynosi:

dla członków Slow Food – 70,00 zł. (aktualne członkostwo)

dla pozostałych gości – 80,00 zł.

Koszt udziału w Kolacji płatne na nasze konto:

nr konta: 05 1750 0012 0000 0000 3005 4881 z dopiskiem: „wołowina”

Liczba miejsc, ze względów organizacyjnych, ograniczona, obowiązywać będzie kolejność zgłoszeń.










Menu

Przystawka 1



Tatar z bawety /chips z pieczywa razowego /kwaśna śmietana/ ogórek /pomidor/szczawik zajęczy.



Przystawka 2


Galaretka z ogonów wołowych /chips z musztardy /piklowana rzodkiew /pyłek

kwiatowy /gorczyca /miód /liście nasturcji.



Danie główne 1


Jądra wołowe /sos winno-musztardowy /chałka z popiołem /brukselka.


Danie główne 2


Serce wołowe sous vide /demi glace na soku z czarnego bzu /palona biała rzodkiew/fioletowy ziemniak /groszek wąsaty.


Deser


Miodownik /żel z selera /lody jogurtowe /puder z limonki /szczawik zajęczy /kwiat akacji.


Wszystkie dania w towarzystwie doskonałych morawskich win,

woda, herbata, kawa.

U Rzeźników
.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz