wtorek, 6 maja 2014

Zapraszamy na wyjątkową kolację: „Ślimaki w szparagach”

W roli głównej: szparagi.

Kolacja odbędzie się w piątek, 16 maja 2014 r.

w zaprzyjaźnionej Restauracji FIGA,

ul. Grunwaldzka 512, 62-064 Plewiska.

Początek o godz. 19.00

Na kolacji proponujemy okazjonalne 5 daniowe menu przygotowane przez Szefa Kuchni:

Lecha Plucińskiego. W menu przede wszystkim szparagi w kilku interesujących smakach

w towarzystwie ciekawych win.

Zainteresowani proszeni są o pisemne zgłoszenia chęci udziału w Kolacji na adres:

wielkopolska@slowfood.pl

Udział w Kolacji będzie możliwy tylko po potwierdzeniu zgłoszenia przez Slow Food

Wielkopolska, które zostanie wysłane zainteresowanym na adres zgłaszającego.

Koszt udziału w Kolacji wynosi: dla członków Slow Food (aktualne członkostwo) – 80,00 zł dla pozostałych gości – 88,00 zł

Koszt udziału w Kolacji płatne na nasze konto:

nazwa konta: Slow Food SWS

nr konta: 40 1440 1286 0000 0000 1182 0287 z dopiskiem: „ślimaki w szparagach”

Liczba miejsc, ze względów organizacyjnych, ograniczona, obowiązywać będzie kolejność zgłoszeń.

Zdradzamy menu wieczoru:



Przystawka

Grillowane białe i zielone szparagi, jajko w koszulce, orzechy piniowe,
rukola, sos bearnaise

 

Zupa

 Veloute z białych szparagów, tortellini z czosnkiem niedźwiedzim
i parmezanem

 

Dania główne

 
Sandacz, biały szparag, chorizo, kalmar, czarna oliwka, redukcja
 z czerwonej papryki

Pierś z wielkopolskiej perliczki, ostryga z kurczaka, zielony szparag,
pasternak, smardze, redukcja z kurczaka

Deser

Sernik na zimno z galaretką z rabarbaru, truskawki, sorbet z dzikiego bzu

Dania w towarzystwie dobrego wina



 Polecamy i Zapraszamy

1 komentarz:

  1. Warto przybyć na tę kolację, jest jeszcze kilka wolnych miejsc przy stole:)

    OdpowiedzUsuń