niedziela, 10 maja 2015

Sezon szparagowy otwarty "Czas na szparagi"

Spotkanie szparagowe w Hotelu Rzymskim

8 maja spotkaliśmy się w Hotelu Rzymskim aby najpierw odbyć walne zebranie


Sprawne przeprowadzone zebranie pozwoliło o godzinie 20 przejść do sali restauracyjnej





Szef kuchni Hotelu Rzymskiego Ireneusz Ptak przedstawił menu wieczoru:


Na stole pojawiła się zakąska zimna: szparagi z wędzonym łososiem i sosem musztardowo-miodowym::



Tego wieczoru miało miejsce niezwykłe wydarzenie

Kolega, który nigdy nie jada szparagów - jednak skusił się :)



Zakąska ciepła: szparagowa sakiewka z kurkami w śmietanie na szparagach z jajkiem



Zupa winna ze szparagami i kurczakiem



Danie główne: pierś kaczki sous-vide z dodatkiem szparagów i smażonej żurawiny z młodymi ziemniakami



oraz sandacz ze szparagami na szpinaku z sosem winno-cytrynowym z dodatkiem klusek gnocchi



Na koniec kolacji na stole pojawił się deser: lody z zielonymi szparagami


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz