wtorek, 3 czerwca 2014

Trendy. Restauracje kuszą lokalnymi produktami i potrawami

Ciekawy artykuł , warto przeczytać: 
"Hasła slow food razem z eko, organic i bio przechodzą niebezpieczną metamorfozę i sądzę, że naprawdę wyedukowani kulinarnie klienci powinni walczyć o to, by nie zmieniały znaczeń - apeluje Starecka i dodaje, że restauratorom wydaje się, że samo użycie pewnych słów zapewni im prestiż, podczas gdy produkty, których używają, najczęściej nie mają nic wspólnego z opisem. - To jest wprowadzanie klienta w błąd. Po prostu nieuczciwość - dodaje. Choćby Slow Food - ruch, który powstał w kontrze do przemysłowego, pozbawionego tożsamości jedzenia. Wspiera lokalnych producentów i lokalną tradycję kulinarną. - Dlaczego więc w Krakowie nawet burgery są slow food? - zastanawia się Starecka." 
cały artykuł tutaj Trendy, restauracje kuszą lokalnymi produktami i potrawami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz